Strona główna » Aktualności » SYLWESTER 2014
Menu Sylwestrowe
I.Przystawka:
- Plastry wędzonej piersi z gęsi podane na mieszance sałat z rukolą i pomidorkami schery skropionymi oliwą.
II.Danie główne:
- Pieczony schab z dzika podany z sosem z czarnego bzu w asyście puree ze skorzonery i marchewki baby.
III.Kawa,herbata
Deser:Pistacjowe lody podane z sosem z mango.
IV.Słodki bufet:
- Ciasta
- Babeczki bankietowe
- Owoce filetowane
- Musy owocowe
- Fontanna czekoladowa
V.Zimne przekąski (bufet)
- Zestaw wyrobów swojskich
- Zestaw serów
- Pasztet z dziczyzny podany z żurawiną
- Voulevant kwadrat z ciasta francuskiego z farszem
- Jajka z pastą z tuńczyka i kawiorem
- Roladki z szynki ze szparagami
- Rożki z szynki z farszem chrzanowym
- Śledź w śmietanie
- Śledź po kaszubsku
- Ryba w jarzynach
- Sałatka z selera
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka na bazie sałat mieszanych z orzechami i sosem ogrodowym
- Sałatka z makaronu penne
- Schab ze śliwką
- Schab z morelą
- Pstrąg wędzony podany na lustrze
- Terina rybna podana z koktajlem z krewetek
- Udziec pieczony podany na desce z chrzanem
- Tymbaliki drobiowo-warzywne
- Róże z łososia
- Pieczarka.papryka,ogórek konserwowy
- Pomidor,ogórek
- Pieczywo
VI.Kolacja:
-Polędwiczka z dorsza sous-vide podana na julienne z marchewki w towarzystwie ziemniaka wedges.
VII.Kolacja:
- Gulasz z warzywami i borowikami.
VIII.Ciepły bufet:
- Karczek z grilla podany na kapuście
- Tagliatelle ze szpinakiem
- Ratatuj drobiowo-warzywne
- Zapiekanka warzywna
- Pierogi mięsne okraszone skwarkami
- Pierogi z ruskie okraszone skwarkami
Menu sylwestrowe obejmuje napoje chłodzące, alkohol, szampan oraz pokaz pirotechniczny
czytano: 445 razy
autor: zajazdhetman.pl
data dodania: 2014-10-24 15:04:18
Zajazd Hetman
Lgota Murowana 29c, 42-425 Kroczyce
tel.: 34 315 20 58; 505 163 740
e-mail: biuro@zajazdhetman.pl